måndag 21 juni 2010

Söndagsträning i Vellinge

Idag söndag stack Katharina och jag med våra hundar till Vellinge för att träffa Björn och Sandra med voffar.
Det blev träning på grusplan vilket vi inte gjort innan.... Men det gick alldeles utmärkt.
Vi började med sittande i grupp......jag, Katharina och Björn gick och gömde oss... och min hund gav som vanligt inte ifrån sig ett knyst...(bara på tävling tydligen)



Sen blev det platsliggning i grupp.....här också med gömda förare till 3 av hundarna.
Alla låg som ljus.
Sandra kom för att träna socialt med sin vovve + att försöka få honom lugn o trygg även på bortaplats. Ge inte upp!!!! Det länar sig att traggla... men bara små saker åt gången.
Min hund och jag fick oss en riktig genomkörare av fria följet, då jag tydligen hittar på en massa med kroppen. Och eftersom jag har en hund som är mycket känslig så räcker det med att jag svänger aningen för mycket åt höger med kroppen vid höger om halt - så är hon redan framför mig. Jobbar på med torrgång och sen med hund!!!
Här har vi en lite varm hund, men orken var där inget fel på alls trots att det var riktigt varmt och att hon löper.


Körning av rutan med "fjonkemonk"... den är så rolig. Alla gånger vi kör har hon bra fart ut till rutan och inga konstiga lovar åt höger mer.
Fick tom sätta hund 10 m från rutan och gå och ställa mig i jämnhöjd med rutan för att kunna stanna henne exakt där jag vill.
Visste ju inte om hon skulle springa till rutan eller till mig - men hon sprang så fint så - rakt ut i rutan...och jag kunde stanna henne precis mitt i. Helt "perfe"




Här får hon beröm i form av mycket lek med kamptrasa i rutan.

Andra moment vi körde var stegförflyttningar - vilket Katharina ville börja med. Figo var jätte duktig när han väl förstod vad matte menade med backa.
Ha en skön vecka!!!
Nina o Moonan