måndag 4 oktober 2010

Söndagsträning med övervakande från polisen!!! :-)



Nu har vi en sån här fin ihopfällbar vattenskål, tack vare Helene som varit i stadens alla ljus o köpt den till oss.







Idag söndag hade jag bestämt med Helene i Malmö. En väldans förkyld "jag" som fick snyta sig hela tiden...men det fick gå ändå.

Uppfödaren till Helene's hundar följde också med för att träna. Här ser vi en stackars Moony-hund bland en massa "flattar"...men fina sådana. Det var bäst att sitta lite på avstånd...vet inte varför det blev så långt ifrån faktiskt. Sittandet i grupp gick bra för oss.



Efter sittande - blev det platsliggning. tydligen hade Moony gett något ljud ifrån sig. Men det hörde inte jag för precis bredvid var det agility-träning med allt vad det innebär. Kan ha varit lite orsaken till Moonys ljud.





Jag körde lite uppvärmning och sen skickade jag till rutan genom att stå på halva vägen och säga rutan. Det gick bra... Hon stod lite mer åt höger inne i rutan (trots FM i mitten). Men hon var inne.. allt frid o fröjd. Jag berömde och la henne där och körde resten av rutan-momentet.

hon låg kvar lugnt o fint hela tiden och kom fint o fort vid inkallningen.




Efter detta hjälpte Helene mig med att köra hopp apport. Efter lite alla möjliga händelser (bl.a. Beck som slet sig - drog av läderkopplet på mitten för att han inte ville vara bunden) och jag som hade svårt för att kasta rakt - då det blåste halv orkan.....så körde vi igång. Alltså...tala om att vilja iväg. Vi tränar väldigt mycket på att bara sitta kvar medan TL kommenderar. I alla fall så avslutade vi med två lyckade hopp / apport.




(här nedan övar vi på att sitta kvar medan TL kommenderar)

Och här ser vi en vacker bild tagen av Helene när Moony är på väg tillbaka med apporten.

Ville även bli körd av Helene i fritt följ med stegförflyttningar.. Fria följet gick bra.. kändes inte som där var så många sneda sitt. Stegförflyttning vänster - gick bra.. Bakåt - här åkte rumpan ut.. Framåt - bra.. Höger - njaaaaa. Fick göra om det några ggr tills det kändes OK.

Bild på oss i fritt följ


Tog även och övade fjärr med Helene bakom... Det får vi öva mer på... Men hon gjorde dock allt på olika avstånd.....



Helene tog även och körde Wallander i lite fritt följ, inkallning med ställande och ställande under gång. Tycker att han ser väldigt nöjd ut i fria följet.. Kanon.



Här bild på Helene o Wallekalle


Som avslutning blev jag TL för Helene o Beck när de skulle köras igenom lydnadsklass I.
Moony o Wallander fick gå o lägga sig i bilarna...för nu ville vi inte ha en massa mer störande moment (mer än en "polis" som stod o tittade på en bit bort). Han måste gillat hundar eftersom han stannat o tittat på oss... Ha ha ha ha. Undrar vem han var???



I alla fall gick det lysande med Beck. Lite för mycket snus på apporten som vi lånade av en annan matte. Och lite snus innan hindret (men kan ha berott på en del hundskit som ngn inte plockat upp precis vid hindret)



Här har vi stilstudie på Beck vid hoppet!

LYCKA till önskar Moony och jag vide era tävlingar nu i höst!!! Hoppas mr kommisarie Beck tar det lite easy - för då kommer allt gå lysande.


Ha en skön vecka!!!

Nina o Moonan