fredag 16 juli 2010

Träning i Lomma

Matte leker med kameran "som vanligt" innan de andra hade dykt upp.
Blev lite för ljus (överexponerad) eller vad det heter... SYND!

I alla fall - denna fina, varma onsdag hade vi bestämt oss för att sticka till Lomma o träna lite lydnad. Så perfekt bana....en massa stora träd, så att man kunde träna det mesta i skugga.
Innan jag tog ut Moony ur bilen så gick jag och satte ut rutan med fjonkemonk i...allt för att senare köra detta moment tävlingsmässigt.
Moony på allerten - väntar bara på att vi ska sätta igång..och vaktar så klart "ryggan".

Moony o jag kördes lite i fria följet. Kontakt är där... men det där lilla extra - det stannade nog hemma... eller är det pga värmen.

Stegförflyttningar ska vi påbörja nu: Och här är det jag som får öva på att hålla kroppen rakt fram... så detta tränas nu överallt utan hund..

Hopp / träapport började vi med idag också: I början la Helene ut den till oss, för att risken att kasta snett finns där. Jag fick ändå möta upp Moonan vid hindret tillbaka, för annars springer hon bredvid. Utgång och upptag inget problem. Kastade ut den en gång.. och så klart studsar den åt höger. Öva kast också!!

Rutan: Här kommenderades vi att inta utgångspunkt av Helene...vi riktade in och sen skickade jag. Moony gick rakt in..ingen tendens alls att gå till höger om första konen. Tydligen bara på tävling just nu som vi gör detta. Jätte mycket beröm och sen avslutade jag där.

Inkallning (rak): Har börjat med stå o ligg i inkallning, men kör dessa moment för sig och inte alls i själva inkallningen....så nu ville jag bara göra en rak med fart....farten fanns så bollen kunde kastas efter att Moony satt sig fot.

Platsliggningar hade vi flera stycken för att Beck skulle öva. Han gick tyvärr upp direkt, Men Helene får tipset att inte lämna honom utan att traggla in Ligg kvar och hon går runt honom hit och dit och berömmer hela tiden.

Jag lämnade Moony o gömde mig bakom min bil...allt för att göra det svårare för henne. Men hon låg lugnt o tryggt kvar. Duktig vovve.

Vi blev 3 st som tränade denna dag.

Här ser vi Agnetha o Krutte

Nedan Helene o kommisarie Beck


En nöjd Moony efter dagens träning.

Blev kanonbra....hoppas att vi ses på fler träningar i sommar!

Ha en skön helg!!
Imorgon lördag blir det träning på annat håll i Skåne.
Nina o Moonan