onsdag 25 augusti 2010

Vellingeträning Tisdag em

Så här ser mina NYA GOA kängor ut. Premiäranvändning idag. Nätta o fina - ingen större risk att jag trampar på min hund som jag annars kan göra med "grov" sula.

Idag träffade jag o Moony - Björn o Clara i Vellinge. Jeanette skulle också varit med, men fick förhinder.

Åkte bort till planen vid Åkarpsgården för att köra lite tävlingsmässiga moment.

Började med sittande i grupp - som gick UA

Sen var det dags för platsliggning... där pep min hund helt plötsligt. Gjorde om och hon låg tyst.

Fria följet började jag med. En hel del sneda sittningar, Stegförflyttningar - bäst vänster.
Här är bild stegförflyttning vänster!!

Sen var det dags att köra Björn med hund i detta... Min hund kan inte vara tyst när jag berättar vad han ska göra. Och nu har det snart gått troll i det också. Bra kontakt, en del snedisar - men annars fint.
T.o.m. med denna stora boll i munnen kan hon föra mycket liv!!
Inkallning med ställande o läggande (idag - tävlingsmässigt). OCH F!!! Det var riktigt bra. Hon fattade snabbt att hon skulle stå (några steg för mycket), men verkligen åt rätt håll. Ligg var superduper. Bra fart in även sista biten.
Sen gjorde vi rak inkallning.. Och hemskt vad det rycker i hennes gump...Hon tjuvade.
Gör om.... får säga stanna en gång till på håll... då sitter hon still utan att rycka och kommer i full fart på inkallningen.

En trött Moony efter inkallningar!


Rutan.. Här började hon med att gå i en liten båge ut till höger vid första skickat... Ingen FM i rutan. Gör det en gång till med FM med mycket gräs på. Hon springer rakt ut, ser inte FM - men stannar kanonfint på mitt ställande. Ut dit och busar.
Lägger henne ner och går tillbaka för att köra resterande av momentet. När jag närmar mig så kan hon inte hålla sig längre utan går upp till mig. >Gör om och får säga stanna en extra gång när jag närmar mig.

NÖJD med rutan idag

Här har jag lagt Moonan i rutan o vinklar vänster!


Apport med metallen. Sätter hunden. Kastar... Moony får sitta kvar - jag går ut och hämtar.
Kastar igen. Skickar efter några kommando från TL (Björn). Hon kommer med den men jag tar för lång tid på mig innan jag tar den från henne så hon spottar ut den.
Gör om det igen och hon släpper den igen innan jag hinner.
Har sett att hon har en svart prick i en tand. Måste kolla det.. hon kan ha hål i en tand och metall i munnen då är inte skönt.

Avslutar med fjärr:
Lägger henne...börjar med stå (hon tar inte detta för tillfället). Får ge några dubbelkommando.
Från stå till sitt...helt OK. Ligg = kanon. Sitt = också bra. Stå - fungerar (men tveksam på stå överhuvudtaget just nu)

En ganska bra träning trots att jag har en hund som gnäller, skäller och håller på när jag ska kommendera andra. VAD SKA JAG GÖRA???
Måste ha tips!! Någon??

Testade hemma imorse. Hon börjar skaka i hela kroppen när jag säger vissa saker. Kan inte hålla på att skrämma henne mer med nycklar eller andra saker känns det som. Börjar istället bli befäst nu pga alla möjliga försök att få bukt med det.

Ha en bra vecka alla!!!

Nina o Moonan som har svårt att hålla tyst